Følg os
Køb billet

Tilkøb

Rosenholm Slot danner den stemningsfulde ramme om Teatergrads nye musikforestilling om Thit Jensen og hendes stridbare verden.

Thit er kvindekampens ”superstjerne” med sine foredrag og tanker omkring frivilligt moderskab og prævention, i en tid, hvor der slet ikke eksisterer et sprog for dette. Hun var lige dele elsket og hadet for sine revolutionerende tanker. Med landsdækkende foredragsturnéer, over 45 udgivne bøger og fast spaltetid i landets aviser var Valkyrien den mest læste forfatter i sin samtid.

På de ydre linjer lykkes Thit Jensen altså med stort set alt – men privat og følelsesmæssigt kæmper hun sine helt egne kampe. Den stædige kamp for at bevise sit værd som kvinde, for at overgå sin nobelprisvindende storebror Johannes V. Jensen og for at finde sit livs kærlighed.

Fortællingen om Thit Jensen er fortællingen om den moderne kvindes frigørelse i politisk, kunstnerisk og seksuel forstand. Om forfatteren, dramatikeren, debattøren og foredragsholderen der sætter hele sit liv ind på at skabe ligestillede vilkår mellem kønnene.

Mere om Thit Jensen.

Thit Jensen udgav 45 bøger og var den mes læste forfatter i sin samtid. I forbindelse med forestillingen sætter Syddjurs Bibliotek i Hornslet fokus på Thit Jensens forfatterskab med et udvalg af bøger om og af Thit Jensen – lige til at låne med hjem!

Foto: Per Morten Abrahamsen

Medvirkende: Ene Øster Bendtsen, Malin Rømer Brolin Tani, Søren Bang Jensen, Christine Worre Kann og Marie Louise von Bülow.

Instruktør: Pelle Nordhøj Kann.

Dramatiker: Julie Petrine Glargaard.

Scenograf: Nikolaj Heiselberg Trap.

Komponist: Marie Louise von Bülow.

Kreativ producent: Christine Worre Kann.

Idé og koncept: Det Flydende Teater.

 

Læs mere om Teatergrad her...

 

Har du funktionsnedsættelse, der kræver en særlig placering i salen, så kontakt os på billet@syddjursteaterforening.dk

Forestillinger
Sted

Rosenholm Slot

Billetpriser

Medlem: 145,-

Løssalg: 225,-

Unge u. 25 år: 55,-

Varighed

75 minutter

Genre

Drama