Følg os
Køb billet

Tilkøb

Glæd jer til en forestilling med musik, humor og eftertanke, når Trine Pallesen sammen med Mathias Groves seksmandsorkester tegner et kærligt portræt af Grethe Ingmann.

Grethe var ikke bare en af Danmarks absolut største sangerinder gennem tiden, hun var også eminent til at fortolke teksterne på en troværdig og inderlig måde. Hun var sjov og levende og fik datidens populære orkesterledere ud på kanten af stolene, da hun ved et tilfælde allerede som 17-årig hoppede fra strømpefabrikken på Amager og ind på scenen.

En aften, hvor Grethe sang med Jørn Graungaards orkester, sad Jørgen Ingmann blandt publikum, og de blev stormende forelskede. Hurtigt blev Grethe og Jørgen par nr. 1 i dansk popmusik, og det toppede, da de sammen vandt det Internationale Melodi Grand Prix i 1963 med “Dansevise”.

Grethes hjerte bankede for jazzmusikken og for den levende musik på spillestederne, og hun mestrede genren. Bent Fabricius Bjerre kaldte hende den danske Ella Fitzgerald.

TA’ MIG SOM JEG ER indeholder både den popmusik, som vi allesammen kender, og den jazzmusik Grethe elskede at synge, så publikum oplever noget af den stemning, der var på danserestauranterne dengang i 50’erne og 60’erne.

Det er en forestilling, der fortæller om Grethes liv på godt og ondt, om turene på landevejen, om kærligheden, om en tid der forandrede sig drastisk i dansk musik og i Grethes liv, om nedturen og om alt for mange bajere, der satte en stopper for det hele. Grethe døde allerede, da hun var 51 år.

I 2011 spillede Trine Pallesen Grethe i forestillingen “Et solstrejf i en vandpyt”, og siden har hun haft lyst til at komme et spadestik dybere og forsøge at forstå nogle af de valg, Grethe tog i sit liv.

Men først og fremmest er det en hyldest til Grethe Ingmann og hendes stemme.

Forestillingen blev nomineret til en Reumert i 2023 i kategorien "Årets musical / musikteater".

Skuespiller/Sanger: Trine Pallesen
Pianist og kapelmester: Mathias Grove Madsen
Instruktør: Sofie Pallesen
Manuskript: Anna Panduro
Kostumedesigner og scenograf: Line Bech

 

Forestillinger
Sted

Fuglsøcentret

Billetpriser

Medlem: 145,-

Løssalg: 245,-

Unge u. 25 år: 55,-

Varighed

110 minutter

Genre

Musikteater