Bookmark and Share     Sitemap
 

Danner - en grevinde af folket

UDSOLGT kl. 19:00
Ekstraforestilling kl. 16:00
Torsdag den 10. oktober 2019 kl. 16 og 19 på Rosenholm Slot
 
 
Historien om Grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 som et uønsket produkt af et patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov.

Men Louises liv er også fortællingen om en kvinde, som fødes i rendestenen og gør effektivt op med samfundets forventninger. Tidens normer giver hun fanden i og insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Hertil kommer en succesfuld forretning med parisermode. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med.

Det bedre borgerskab stod i kø i forsøg på at ydmyge hende, men grevinden blev trofast stående ved kongens side. Hvor stor indflydelse, hun har haft på ham, er omdiskuteret, men sikkert er det, at enevælden blev ophævet, Danmarks Grundlov underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab. Sikkert er det også, at arven efter hende lever endnu.
 
Der er introduktion før forestillingen.

På & bag scenen
Medvirkende Rolf Hansen, Brian Hjulmann, Lise Lauenblad,
Marie Louise von Bülow & Karen Duelund Guastavino
Instruktør Pelle Nordhøj Kann
Dramatiker Line Mørkeby
Komponist Marie Louise von Bülow
Scenograf Johanne Eggert
Koreograf Jannik Elkær
Kreativ producent Christine Worre Kann
Idé & koncept Det Flydende Teater

https://www.teatergrad.dk/aktuelt/danner/
Syddjurs Teaterforening  | syddjursteater@gmail.com