Følg os
Køb billet

Tilkøb

Oplev August Strindbergs verdensklassiker i Bellevue Teatrets opsætning, som byder på intet mindre end to internationale stjerners karriereskift.

Efter store roller i flere danske og internationale forestillinger, tv-serier og film går Thure Lindhardt for første gang bag scenen og kameraet for at instruere. Og Alban Lendorf kaster sig over skuespillet oven på en imponerende karriere som kongelig solodanser og solodanser for American Ballet Theatre i New York.

Lendorf spiller rollen som Jean over for en af Danmarks bedste skuespillere, Sonja Richter, i titelrollen som Julie. Den unge, fremadstormende Sara Hjort Ditlevsen har rollen som Kristin.

På scenen akkompagnerer komponisten og violinisten Andreas Bernitt skuespillerne med sin gennemkomponerede musik, som også byder på en duo med Alban Lendorf ved klaveret. Alt sammen finder sted i Maja Ravns sanselige scenografi med fund fra naturen.

Under forårets coronanedlukning arbejdede holdet af ren og skær kunstnerisk trang på Bellevue Teatrets tomme scene i et kraftfuldt, uortodokst livtag med Frk. Julie. En forhåndsvisning i efteråret 2020 af deres foreløbige arbejde gav forhåbninger om en helt særlig, grænsebrydende og nytænkende version af en af verdensdramatikkens allerstørste klassikere, som nu kommer på turné i fuld længde.

Frk. Julie udspiller sig i herregårdens køkken, hvor adelsfrøkenen Julie møder tjeneren Jean. Det er midsommernat, solen står lavt under horisonten, og en erotisk og social magtkamp udspiller sig imellem de to med Kristin som tilskuer.

August Strindberg skrev Frk. Julie på Skovlyst i Holte. Forestillingen havde urpremiere på Skandinavisk Forsøgsteater i København i 1888.

Forestillingen er støttet af Knud Højgaards Fond.

Medvirkende: Sonja Richter, Alban Lendorf, Sara Hjort Ditlevsen & Andreas Bernitt.

Manuskript: August Strindberg.

Musik: Andreas Bernitt.

Scenografi: Maja Ravn.

Instruktion: Thure Lindhardt.

Billeder: Emilia Therese.

Video: Mathias Rasmussen.

Produceret af Bellevue Teatret.

 

Har du funktionsnedsættelse, der kræver en særlig placering i salen, så kontakt os på billet@syddjursteaterforening.dk

Forestillinger
Sted

Fuglsøcentret

Billetpriser

Medlem: 145,-

Løssalg: 250,-

Unge u. 25 år: 55,-

Genre

Danseteater