Følg os
Køb billet

Tilkøb

Oplev dette sceniske værk om et menneskes søgen efter sandheden baseret på Dostojevskijs novelle, ”Et latterligt menneskes drøm”.

Akkompagneret af Adam Ørvad på accordeon møder vi forkynderen – det latterlige menneske – i skikkelse af skuespiller Viktor Melnikov. Han har overgivet sig til livets ligegyldighed, og i en drøm skyder han sig selv i hjertet. Et skud, der åbner døren til dødens rige og fører ham til paradis, hvor han får indsigt i sandheden om mennesket. En sandhed om, at vi alle er skyldige i menneskets forfald, og at vi kun bliver i stand til at elske og leve, når vi erkender denne skyld.

Hvis vi ikke elsker os selv, hvordan kan vi så elske andre? Begreber som skam, misundelse og egoisme fører til ondskab. Hvor mange kan sige sig fri for at have disse følelser? Dostojevskijs dybe budskab er, at vi alle er medskyldige i denne verdens ondskab og har et ansvar for at gøre det godt igen.

ET LATTERLIGT MENNESKES DRØM er et scenisk værk om et menneskes søgen efter sandheden. En enestående indsigt i menneskets komplicerede indre udført som mesterligt scenisk håndværk i al sin enkelhed og renhed. Fortællingen rummer elementer fra Dostojevskijs hele, samlede forfatterskab, og gennem Viktor Melnikovs følsomme, men usentimentale indkapsling af det latterlige menneske tændes et lys i syndens mørke og giver os håb om, at livet kan og skal leves – både gennem smerte og glæde.

Med utallige opførelser, og gæstespil i hele landet har Dostojevskijs evigtgyldige og smukke værk om det latterlige menneskes drøm fået sit helt eget liv. Både som klassiker, som iscenesat værk og som et meningsfyldt og tankevækkende menneskeligt forsæt.

 

Natmad efter forestillingen
Efter forestillingen er der mulighed for at spise natmad og tale om forestillingen sammen. Der serveres en lækker tapastallerken fra Danhostel Rønde til 125 kr. Hertil kan købes drikkevarer.

Husk at tilmelde dig på forhånd, når du køber billet til forestillingen.

 

Arrangeret i samarbejde med Syddjurs Folkeuniversitet
Som optakt til forestillingen inviterer Syddjurs Folkeuniversitet mandag d. 20. januar kl. 19-21 til en aften om Dostojevskijs forfatterskab i Aktivitetshuset i Ebeltoft med Torben Heuer, lektor i russisk sprog, historie og litteratur.

Er du tilmeldt dette foredrag ved Syddjurs Folkeuniversitet, kan du købe billet til teaterforestillingen til medlemspris (145 kr.).

Medvirkende: Skuespiller Viktor Melnikov & Adam Ørvad (accordeon)
Instruktør: Slava Kokorin (1944-2017)
Scenograf: Sergei Boguslavsky
Dramaturgiske assistenter: Sasha Lystrup Andersen, Keld Thaarup (1934-2017) Kostumedesigner: Caspar Andreas Jørgensen
Forfatter: Fjodor M. Dostojevskij
Komponist: Pjotr Tjajkovskij, Adam Ørvad, Hanne Ørvad, Mogens Christensen & Erik Højsgaard
Oversætter: Viktor Melnikov
Producent: Teater - Oplevelser til eftertanke

OBS: Har du funktionsnedsættelse, der kræver en særlig placering i salen, så kontakt os på billet@syddjursteaterforening.dk 

Køb billet

Tilkøb

Forestillinger

23.01.2025 | Kl. 19.30

Sted

Kalø Højskole

Billetpriser

Medlem: 145,-

Løssalg: 195,-

Unge u. 25 år: 55,-

Varighed

55 minutter (uden pause)

Genre

Skuespil

Information om tilkøb

Natmad efter forestillingen: Her serveres en lækker tapastallerken til 125 kr. Dertil kan købes drikkevarer.