Bookmark and Share     Sitemap
 

De Hovedløse

Onsdag den 3. marts 2021 kl. 19:30 på Fuglsøcentret AFLYST
 
 
Folket rejser sig overalt. I Hong Kong, Iran, Chile og endda i Grønland. Og hvem ved – måske også snart hjemme i Danmark? For er Europa ved at få et hjerteanfald?
I Frankrig har det stået på i over et år. De Gule Veste kalder de sig. Og de giver ikke op. De har fået nok. Nok af den voksende ulighed. Politikerne kalder dem hovedløse – Vestene vil hugge politikernes hoveder af. Men hvad for nogle skæbner findes under Vestene?
DE HOVEDLØSE er en humoristisk, tempofyldt og moderne fortælling om hvordan en hel familie trækkes ind i opstanden i Paris’ gader.
Den ene bror, som er politimand, splittes mellem familien og sit job, efter den anden, meget vrede, bror tilslutter sig Vestene. Og da søsteren ved et tilfælde bliver medieskabt darling og talskvinde for hele bevægelsen, er det bare mere benzin på bålet. Samtidig prøver deres angstlidende og tidligere bokser af en far at holde sammen på det hele, mens han selv vækkes til live igen, da han møder en lækker rebelsk ældre kvinde med gul vest på. Spørgsmålet er om De Gule Veste varsler begyndelsen på en ny tid for familien, Frankrig og Europa eller om det bare er en flok hovedløse voldelige demonstranter, hvis stædighed snart dør ud?
Som ægte gonzojournalister har Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer og det unge kunstneriske hold besøgt De Gule Veste under demonstrationerne og i deres hjem i Frankrig ad flere omgange gennem det sidste år.
Ud fra denne research har de skabt en socialrealistisk fortælling om vrede Veste i franske forstæder blandet med et humoristisk barokt kammerspil om en vis forkælet kagespisende fransk dronning fra fortiden.

Medvirkende: Henrik Prip, Nana Morks
Sara Fanta Traore, Zaki Mehabil
Instruktion/co-instruktion: Johan Sarauw, Anna Malzer
Dramatiker: Nanna Tüchsen
Scenograf: Frederikke Dalum
Lysdesign: Mikkel Givskov
Lyddesign: Nanna Schleimann
Speak: Sara Fanta Traore
Varighed: 1 t. 30 min.
Syddjurs Teaterforening  | syddjursteater@gmail.com